Esther-Brouwer.reismee.nl

Het leven als au pair ~ 1 ~ Ik leef nog!

Woendag 15 oktober tot zondag 26 oktober

Hallooo lieve mensen!

Ja, ik leef nog steeds! Sommige van jullie moeten inmiddels gedacht hebben dat ik verdwaald was in Londen en nooit was aangekomen. Niet dus. Ik heb het de eerste anderhalve week gewoon zo druk gehad dat ik er geen moment aan heb gedacht om een blog te schrijven. Om het een beetje goed te maken heb ik nu een heeeeele lange met al mijn verhalen van de eerste anderhalve week. Pak wat te drinken, ga er lekker voor zitten en geniet!

Woensdag 15 oktober vloog ik, na enige vertraging, vanaf Schiphol naar Gatwick. Op Schiphol moest ik afscheid nemen van mijn familie, dit was wel even een moeilijk moment! In het vliegtuig had ik drie stoelen helemaal voor mezelf (whooeehoeee), omdat het vliegtuig niet vol was geboekt. Tijdens de vlucht kregen we een warme chocolademuffin. Toen wist ik al dat de komende maanden helemaal geweldig gaan worden! Op Gatwick stond mijn hostmum mij op te wachten en zijn we naar huis gereden. Daar aangekomen zijn we de jongeste kinderen van school wezen halen. Heel erg leuk en apart tegelijkertijd om ze dan toch echt in real life te onmoeten! De dagen erna stonden vooral in het teken van elkaar leren kennen, de dagelijkse routine leren en bustijden onthouden. Zaterdagmorgen had ik afgesproken met Janneke, een Nederlands meisje dat ook in Londen zit als au pair, op Waterloo. Dit is een van de vele grote treinstations in Londen. Waterloo is vlakbij de Londen Eye. We zijn er langs gelopen en hebben daarna een heel stuk langs de Thames gelopen om vervolgens 2 uur lang in de Starbucks te kletsen en te schuilen voor de regen. Dit was erg gezellig samen met haar! Zaterdagavond vroeg Maudi, ook een Nederlandse au pair, of ik zit had om samen met haar en nog 4 au pairs naar een pub te gaan. Natuurlijk vond ik het gezellig om andere au pairs te leren kennen en ging ik mee. Mijn idee van een pub was dat je er gewoon gezellig gaat zitten en een drankje gaat doen. Niet dus, oops. Deze pub was meer een soort club en als de Engelsen uitgaan dan dragen ze heeeele hoge hakken en heeeele korte rokjes en heeeele strakke topjes. En ik kwam daar aan in mijn spijkerbroek, shirtje en laarsjes...Ondanks dat ik me lichtelijk underdressed voelde, was het een hele gezellig avond met de meiden!

Maandag had ik weer afgesproken met Maudi om gezellig te winkelen in Kingston. We vonden daar de Hema en gingen helemaal los! Chocoladepepernoten, stroopwafels en chocoladeletters..alles hadden ze hier! Het enige wat we nog misten was de hagelslag...

Dinsdag ben ik samen met de oudste naar Hampton Court geweest. Dit was vroeger het kasteel van Henry VIII (De Willem van Oranje van Engeland). Erg leuk om een stukje geschiedenis te leren van Engeland! 

De rest van de week heb ik overdag niet heel veel bijzonders gedaan. Een aantal keer naar de winkels om wat leuke dingetjes voor mijn kamer te halen en voor de rest even uitgerust van alle vele indrukken die ik op had gedaan. 

Voor de mensen die nu trouwens denken dat ik de hele dag alleen maar leuke dingen doe, zal ik even kort uitleggen wat ik overdag zoal doe. Vanaf 7 uur tot 9 uur ben ik bezig om de jongste wakker te maken, met ze te ontbijten en ze naar school te brengen. Daarna heb ik vrij tot ik ze om 3 uur weer ophaal. Dan verschilt het per dag tot hoe laat ik met ze bezig ben. De ene dag kook ik voor ze en breng ik ze daarna ook naar bed en de andere dag ben ik na het eten lekker vrij. In principe heb ik overdag dus lekker voor mezelf om leuke dingen te doen!

Afgelopen vrijdag kreeg ik van Maudi de vraag of ik het leuk vond om mee te gaan naar een live-show van The X-factor. Uuhh....JA NATUURLIJK! Een vriendinnetje van haar had een vriendinnetje die tickets voor de show had en ze zocht nog mensen om mee te gaan. Nu vonden we dit heel erg leuk, dus gingen wij gisteren richting Wembley om daar rond 14:00 met het Spannse meisje af te spreken die de tickets had. De show begon pas om 20:00, maar ze geven meer tickets weg dan er plekken zijn, dus we moesten er op tijd zijn. Toen wij aankwamen stond er al een behoorlijke rij en hebben we ons erbij gevoegd. Gelukkig scheen de zon en vloog de rest van de middag om door het gezellig kletsen en niet te vergeten, veeeeel eten. De live-show was echt ontzettend tof om naar toe te gaan! Zo anders dan je op tv ziet. De studio is in het echt veeeel kleiner dan hij op tv lijkt. In Engeland is het blijkbaar normaal dat na elk liedje (soms 2) er weer een korte break is. In die tijd werden de haren en make-up van The Judges weer opgefrist en het podium opgebouwd. De kandidaten waren over het algemeen erg goed en we hebben ontzettend genoten van de avond! Toen ik rond 00:30 thuis was, was ik helemaal kapot en ben ik heerlijk gaan slapen! Vandaag heb ik het rustig aangedaan en met wat mensen geskypt!

Zo. Dat was mijn afgelopen anderehalve week in een notendop! Voor mijn gevoel zit ik er al veeeeel langer hier in Londen dan anderhalve week. Het is nog steeds een beetje bizar en stiekem geloof ik het ook nog niet helemaal! Aankomende week hebben de kinderen vakantie, dus ik zal vooral veel leuke dingen met hun gaan doen!

Als je meer van mijn verhaal wilt horen, vraag er dan gerust naar via facebook/mail/mobiel/postduif! En ik beloof dat ik nu iets sneller iets van me zal laten horen! :)

Heel veel liefs vanuit het geweldige Londen, Es

Ohja, ik heb nu een UK-number. Dus als ik op mijn Nederlandse nummer niet snel reageer dan komt dat daardoor. Ik zal waarschijnlijk ook terug antwoorden vanaf mijn Engelse!

De laatste paar uurtjes in Nederland

Hallo lieve mensen! Als het goed is, is dit voorlopig mijn laatste blog vanuit Nederland! Morgen vertek ik dan toch echt naar Londen. Ik heb er zooooo mega veel zin in!! Mijn koffers zijn gepakt na enig bloed zweet en tranen, het afscheidsfeestje is geweest en alle mensen zijn gedag gezegd. Afgelopen zaterdag gafik een high tea voor wat familie en vrienden. Dit was ontzettend leuk, gezellig en lekker. Het was wel een raar idee om afscheid te nemen en dan te zeggen: 'Tot over 9 maanden.' Gelukkig is Londen niet het einde van de wereld en kunnen mensen mij komen opzoeken en kan ik redelijk makkelijk nog eens naar huis! Voor nu ga ik lekker slapen en dromen over te volle en zware koffers. Als ik tenminste nog enigszins kan slapen vannacht....we zullen zien! Mijn volgende blog is, als alles goed gaat, vanuit Engeland! Liefs, Es

London, here I comeeeeee!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ik heb een gezin gevonden! Ik ben zo ontzettend blij en excited op dit moment, hoewel ik stiekem ook best spannend vindt. Graag vertel ik jullie weer wat er de afgelopen weken is gebeurt en wat er nu gaat gebeuren.

Na mijn vorige blog heb ik mijn EHBO voor kinderen en baby's gehaald (jeej), wat afgesproken met leuke mensen en ben ik nog een weekendje met mijn lieve mama naar Rome geweest (examencadeau). Dit was echt onwijs gezellig en Rome is een ontzettend mooi en leuke stad! Maar ik heb vooral heeeeeeel veeeeeeel gewacht. Mijn dagen bestonden vooral uit Netflix kijken, sporten en thuis rondhangen. Klinkt misschien leuk, maar na 4/5 weken ben je dit onwijs zat. Met mensen afspreken ging vaak lastig, omdat iedereen weer lange dagen aan het werk was of college's had. 

Ondertussen had ik wel profielen binnen gekregen van 2 gezinnen, maar dit werd geen match. Dit was best wel frustrerend en zo'n 2 weken geleden begon ik me dan ook af te vragen of dit wel zo'n goed idee was. Ik was maar aan het wachten en er kwam geen evtentuele match voorbij. En toen opeens kreeg ik een profiel binnen van nieuw gezin! Dit was een gezin met 4 kinderen en een voorstad van Londen. Toen ik verder keek werd ik steeds enthousiaster. Het is een gezin met 2 tweelingen van 10 en 12 jaar oud. Ze zijn Nederlands, maar de kinderen wonen al hun hele leven in het buitenland en hebben in verschillende landen geleefd. Na een aantal keer geskypet te hebben, voelde het van allebei de kanten goed en besloten we samen dat ik hun au pair werd! En toen gingen we het over de vertrekdatum hebben...

En die is al ontzettend snel! Volgende week woensdag 15 oktober zal ik richting Londen vliegen! Nog ruim een week Nederland dus. Op dit moment ben ik bezig met het plannen van mijn afscheidshightea voor wat familie en vrienden. Super leuk en gezellig om die allemaal nog even te zien voordat ik echt wegga. Daarnaast probeer ik te bedenken wat ik mee wil nemen en wat ik hier laat. Iets wat tot nu toe nog niet erg wil lukken. Het liefst neem ik alles mee, maar dat gaat lastig..;)

Voor nu ga ik nog even een laatste week genieten van alle mensen in Nederland, mijn koffer inpakken en me verheugen op volgende week woensdag!

Liefs, Es

Workshops, lege kamers en duimen

Lieve mensen!

Oops, slecht dit. Net als dat vroeger het bijhouden van een dagboek na 1 week alweer mislukte, is dat nu ook een beetje zo...Nu is er de afgelopen weken niet heel veel gebeurd tot het de laatste week opeens snel ging! Vorige week woensdag had ik de voorbereidingsworkshop in Venray. Samen met een stuk of 20 andere au-pairs hadden we een ontzettend gezellige middag. We kregen nog wat meer informatie en daarna gingen in groepjes over verschillende onderwerpen, zoals heimwee, communicatie en verantwoordelijkheid praten. Onwijs gezellig, handig & leerzaam! Tijdens die middag al we contact gemaakt met meiden die ook naar Engeland gaan, dus dat gaat helemaal goed komen. 

De vrijdag daarna had ik het skype-interview. Tijdens dit interview, dat met een van de meiden van TravelActive is, werden mij wat vragen gesteld over mijn motivatie etc. in het Engels. Na wat opstartproblemen met skype ging dit hartstikke goed! Daarna was het wachten op de officiele toelating en die heb ik gelukkig gehad! Gisteren kreeg ik een mailtje binnen dat ik officieel geaccepteerd ben. Super tof natuurlijk! 

Op dit moment ligt mijn dossier dus in Engeland en ligt mijn lot in hun handen ;) Ik hoop dat ik zo snel mogelij iets hoor, want al dat wachten ben ik inmiddels wel zat. Iedereen is nu weer bezig met school, werk en studie, dus het is nu weer erg stil om me heen. Om de tijd maar door te komen en om straks zo snel mogelijk weg te kunnen, heb ik al een begin gemaakt met het opruimen van mijn kamer samen met mams. Verhuisdozen gehaald bij de Ikea en daarna een heleboel spullen daarin gedaan. Het gevolg daarvan is dat ik nu lage kasten, planken en muren heb, maar wel een heerlijk opgeruimde kamer :) Daarnaast heb ik van de week besloten om nog even een EHBO-cursus te doen om zo de tijd te doden, altijd handig!

Voor nu nog zoveel mogelijk afspreken met mensen, EHBO leren, opruimen en kleine dingetjes regelen, maar vooral; wachten, wachten, wachten en nog eens wachten! Hopelijk is dat snel over en kan ik me echt gaan voorbereiden!

LIefs, Es

Aanmelding, vertrek en vermoeidheid

Hallo lieve mensen!

Inmiddels zijn we ruim een week verder na mijn laatste berichtje. Vorige week zaterdag heb ik alle docuemnten opgestuurd voordat ik op kamp ging. In totaal in stuk of 11 bestanden! Deze bestanden waren o.a. referenties, een fotoalbum en een Dear Host Family brief. Daarna ben ik een week op kamp geweest en daar kreeg ik een mail dat mijn aanmelding was binnen gekomen en dat ze er mee aan de slag gaan. Wiehoe, best spannend allemaal!

Van veel mensen krijg ik de vraag wanneer ik precies vertrek. Hier kan ik heel kort over zijn; nee, dat weet ik niet. Het enige wat ik weet is dat ze bij Travel Active nu heel hard aan het werk zijn met mijn aanmelding. Binnenkort plannen we een interview (in het Engels!) en een voorbereidingsworkshop. Daarna zal mijn aanmelding naar het bureau in Engeland gestuurd worden. Daar gaan ze mij matchen aan een Host Family. Dit kan binnen een week gebeuren, maar dit kan ook wat langer duren. Het liefst vertrek ik in september/begin oktober, zodat ik daar zoveel mogelijk het begin van het schooljaar meemaak! Dus ik ga heel hard hopen en mijn best ervoor doen om zo snel mogelijk te vertrekken. 

Voor nu ga ik even bijslapen van kamp (heel hard nodig) en mijn tassen opruimen (minder nodig)!

Liefs, Es

Beslissingen, chaos en thee

Hallo lieve mensen!

Eindelijk na heel lang twijfelen heb ik afgelopen donderdag de knoop doorgehakt! Ik ga naar Engeland als au-pair. Vind ik het eng? Ja ontzettend eng, maar ook heel gaaf! Donderdag waren mams en ik bij een voorlichtingsmiddag van de organisatie weermee ik ga (TravelActive). Hierna was ik zo enthousiast dat ik me 's avonds heb opgegeven!

De volgende dag had ik al meteen een mail met mijn application forms, 15 A4'tjes die ik moet invullen over mijzelf. Daarnaast moet ik een fotoalbum maken, een Dear Host Family brief schrijven en nog veel meer. Whoops, dat had ik dus onderschat ;) Gelukkig heb ik deze week veel tijd om er keihard aan te werken. Hoe het er nu ongeveer uitziet? Chaos. Naast de computer staat mijn laptop en er omheen liggen stapels met papieren over van alles en nog wat. 20 tabbladen staan open op internet, een grote pot thee staat naast me en ik zit er ook nog ergens tussen. Aankomende week ga ik op kamp en daarvoor wil ik alles helemaal afhebben. Dus nog even 5 dagen bikkelen en dan is het hopelijk af! 

Via deze weg ga ik proberen om jullie op de hoogte te houden van mijn avonturen in Engeland! Voor nu weer even verder met foto's uitzoeken en thee drinken.

Liefs, 

Es

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active